lördag 12 december 2009

Idolfinalen 2009

Är det bara jag som tycker att Calle gjorde bort sig totalt när han sjöng vinnarlåten igår kväll? Den passade inte honom alls. Jag tycker om Idol-konceptet i allmänhet, men Calle är så bra i sin genre och det känns lite taskigt att tvinga honom att sjunga en låt som inte alls passar honom.

Och Jihde då? Ja, han har haft sina bra och dåliga dagar under Idol 2009. Det har hoppat ett antal grodor ur hans mun under säsongen, som när han jämförde juryn med de tre små grisarna eller när han sa "Ge mig en puss" till Rabih när han hade röstats ut.

Men igår tog han väl ändå priset? Erik hade vunnit Idol 2009 och Jihde vände sig mot kameran för att säga några avslutande ord. Han började med att säga att Calle hade vunnit Idol 2009. Jag och min man tittade på varandra. "Är han hög eller? Det var ju Erik som vann!". Jihde upprepade Calles namn TRE gånger, det är verkligen katastrof! Inte förrän han sa "Calle Grönwall" insåg han att han hade sagt fel förnamn.

Att säga fel vinnarnamn tre gånger om måste väl vara bland det värsta en programledare för Idol kan göra?

Och varför var Eriks flickvän tvungen att stanna kvar på scenen så länge? Stackarn, det var säkert inte hon som hade bestämt det, men hon visste ju inte vad hon skulle göra. Och det är väl inte tanken att vi ska vrida oss i soffan av obehag när vinnaren sjunger vinnarlåten?

Men förutom det så var finalen bra! Vad tyckte ni?

5 kommentarer:

 1. Jag tyckte att finalen var jättebra, fast jag håller med dig om att det var pinsamt när Eriks flickvän stog kvar på scenen!

  SvaraRadera
 2. Haha, jag håller med dig! Det var många missar igår! :-)

  SvaraRadera
 3. Jättebra final. Det mest pinsamma var det där med flickvännen. Jag var tvungen att titta bort tillslut för jag skämdes så mycket å hennes vägnar.

  SvaraRadera
 4. Tyckte det var jättepinsamt när Eriks flickvän var på scenen så länge, hon kunde ha varit uppe lika länge som hans pappa då skulle det bara varit romantiskt. Stackarn måste ju skämmas järnet idag när hon ser reprisen.
  Reagerade också på att han sa Calle istället för Erik när Erik vunnit, de lär ju ha skrikit på honom rätt rejält från kontrollrummet i örat på honom då =P

  SvaraRadera
 5. Håller verkligen med dig, pinsamt. Fast synd om tjejen nu, alla verkar ju hata henne.

  SvaraRadera