tisdag 15 december 2009

Julklappar...

I vanliga fall älskar jag julklappar. Jag brukar börja fundera redan på sommaren och när vi närmar oss oktober har jag redan bestämt mig för vad alla ska få. I november brukar alla julklappar vara inhandlade och sen är det bara att vänta på julafton när jag äntligen får se minerna på dem som får mina julklappar.

Men i år är allt annorlunda. Jag har inte haft en tanke på julklappar under hela hösten. När det blev advent började jag känna mig stressad. Och när jag inte hann köpa några julklappar helgen som var heller började jag få panik. Ska jag inte hinna köpa några julklappar alls? Ska jag ge mig ut på stan 23 december? Hemska tanke. Jag som alltid brukar planera det där så noga så jag slipper den värsta julruschen.

Nej, det mesta blir annorlunda den här hösten. Och mamma, jag hoppas du blir glad för ett par smörknivar? Pappa, går det bra med strumpor? Syskonen, ett varsin Tupperware-burk kanske? Och älskling, går det bra med en puss?

4 kommentarer:

 1. Vet du vad jag tror? Jag tror att de blir glada om du ger dem varsin kram och är en smula piggare på julafton, än om du stressar runt och letar julklappar och tar slut på dina sista krafter och inte ens orkar ge dem ett leende på julafton.
  För om de fått följa din höst som vi gjort här på bloggen så förstår de nog att du varit lite upptagen med annat...
  Annars kan man beställa julklappar på internet, det har jag gjort. Inte lika roligt men smidigare. I alla fall om man har feber och hosta och inte kan/orkar gå på stan och trängas.
  Lycka till i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Jag har inte heller hunnit köpa julklappar än, fast jag brukar å andra sidan alltid vara ute i sista sekund med julklapparna!

  SvaraRadera
 3. Håller med lindstrom här, det är inte julklapparna som är det viktigaste med julen, åtminstone inte när man inte är 5-6 år längre!

  Satsa istället på att slappna av så mycket som möjligt när väl terminen är avklarad, och ladda upp batterierna och njut av allt det andra som är så härligt med julen! God mat, träffa vänner och familj, och TA DET LUGNT! :-)

  SvaraRadera
 4. Åh, förstår att du inte hinner med julklappar. Din familj förstår säkert. Ta det bara lugnt. kram

  SvaraRadera