torsdag 14 mars 2013

Status i huset

I tisdags kväll fick vi alltså reda på att det låg en heltäckningsmatta (som samlar massor av bakterier) UNDER trägolvet i vardagsrummet. Vi bestämde oss för att riva upp golvet och den snälla snickaren som vi har anlitat la om sitt schema så han kunde vara kvar och jobba i vårt hus. På onsdagen revs golvet upp, och precis som vi var rädda för var mattan fastklistrad och omöjlig för snickarna att få upp. Det var ju inte drömmen precis att ha ett vardagsrumsgolv som vi inte kan gå på och dessutom måste hålla undan vår lilla 1-åring ifrån den första tiden i huset...

Det ringdes runt och vi fick offerter, men ingen hade möjlighet att hjälpa oss förrän om ett par veckor tidigast. Till slut fick vi tag på ett golvspecialistföretag som kunde få "loss ett par gubbar" som de sa, och komma ut och strimla och slipa ner mattan. Det kostade 5000 kr, men då skulle vi få det gjort samma dag. Vi bestämde oss för det samtidigt som min pappa kastade sig hit från sitt jobb för att ta hand om Lilla hjärtat så att D kunde åka iväg och köpa nytt golv till vardagsrummet. Tusen golv att välja mellan, och jag var på jobbet och kunde inte hjälpa till med beslutet.

Men idag lägger de det nya golvet och vi kommer förmodligen att ha ett toppenfint vardagsrum när vi flyttar in på lördag! Det är verkligen tråkigt med alla extrautgifter som dyker upp, och eftersom vi betalar snickaren per timme blir det betydligt större faktura än vad vi räknat med. Men det positiva i allt detta är att så många har ställt upp för oss när det har kört ihop sig den här veckan! Fantastiska människor!

Målning pågår i alla rum.

Den hemska gröna heltäckningsmattan som nu är bortriven.

Nytt golv på gång i vardagsrummet.

5 kommentarer:

 1. Oförutsedda "överraskningar" är inget kul, jag vet...vi har stött på en handfull sådana i vårt hus. Hursomhelst, en dag kommer ni kanske minnas dem med ett leende på läpparna även om det inte känns så nu.

  Lycka till i fixandet!
  Kram Ellinor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra! Ja, det kommer säkert att bli jättebra till slut! :-)

   Tack så mycket!
   Kram

   Radera
 2. Härligt med hus, hoppas ni kommer trivas bra:)
  Ha en toppendag
  Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

  SvaraRadera
 3. Kommer att vara värt besväret i längden! Lycka till med inflyttningen nu! <3

  SvaraRadera