torsdag 27 juni 2013

1,5 år

För ett par veckor sedan blev min älskade lilla tjej ett och ett halvt år. Det är en fantastisk ålder just nu och jag bara njuter av att vara hennes mamma! Det har hänt massor på den senaste tiden och här är lite av vad som är nytt i utvecklingen just nu:

* Hon pratar massor, hela tiden och jämt, och hon kan över 100 ord.

* Till sin mammas förtjusning älskar hon att gå på "mommenad". Hon kan gå hur långt som helst på den lilla grusvägen utanför vårt hus, hon plockar stenar, tittar på sniglar och pratar om allt hon ser och hör.

* Hennes favoritord just nu är "åååkeeej" Det säger hon både när vi ber henne om något eller som svar på sina egna frågor, som t.ex. när hon vill ha nappen: "Na, na! Ååååkeeej"

* Hon äter själv med sked och kan dricka ur vanligt glas

* Hon älskar Nicke Nyfiken

* Nu går hon inte längre, utan springer fram! Och fort går det.

* Hon leker riktiga lekar, håller upp en duplofigur framför en annan och låter dem prata. Annars gillar hon att bädda ner dockan, leka med nallen, köra runt på sin nya barnvagnssulky och "dricka kaffe" eller "servera ärtor och yoghurt" är alltid kul. Hon leker allra helst med en vuxen och då är hon väldigt bestämd och talar om precis var den vuxna ska sitta, och vad den vuxna ska göra.

* Fortfarande en väldigt envis tjej och hon blir helt vansinnig när hon inte får som hon vill. Inför förskolestarten till hösten är jag dock väldigt glad att hon kan säga ifrån.

* Hon tycker om att läsa böcker och gillar nu böcker för lite större barn med mer text.

* Hon älskar musik! När vi åker bil är det första hon säger "Miiik, miiik", då ska vi sätta på hennes barnskiva. Hemma är favoriten Killers, som både hon och jag dansar loss till så att hon kiknar av skratt!

* Lilla hjärtat är lite försiktig när hon träffar nytt folk, och även en stund i början när hon träffar människor som hon känner igen men inte träffat på ett tag. Annars är hon en otroligt glad och social person som skrattar massor och älskar att ha människor omkring sig!Fina, lilla underbara du! Vi älskar dig över allt annat! 
3 kommentarer: