tisdag 18 juni 2013

rEKOlek.se

Att köpa ekologiskt och fairtrade har alltid varit självklart för mig, men efter att min dotter föddes har jag också fått upp ögonen för det här med giftfritt. Alla föräldrar vill ju sina barns bästa, men det är svårt att hålla sig uppdaterad och informerad hela tiden tycker jag.

En sak som vi har använt mycket till vår dotter är våtservetter. Vi använder dem vid blöjbyte och har alltid med i skötväskan när vi är borta. MEN jag blir alldeles svettig när jag fick reda på att vanliga våtservetter i affären kan orsaka allergiska reaktioner och att vissa till och med kan innehålla miljöfarliga ämnen. Så här skriver kemikaliehandläggaren på Naturskyddsföreningen om våtservetter:

"Servetterna kan innehålla ämnen som kan vara skadliga att få i sig. Använder man dem till att torka barnets mun, händerna och ansikte finns det risk för att barnet slickar i sig kemikalierna." 

Som tur är så finns det alternativ. Jag har nyligen hittat till webshopen rEKOlek.se och där fanns det våtservetter som är kemikaliefria. Jag ska prova ett paket från dem och med största sannolikhet kommer vi att köpa alla våtservetter därifrån i fortsättningen. Jag passade också på att köpa något som heter Funmais och hoppas att Lilla hjärtat kommer att gilla att pyssla med det!


5 kommentarer:

 1. Madeleine - trebarnsmamma och lantbo18 juni 2013 22:00

  Jag håller med. Det är svårt att hålla sig inoformerad om allt, och det här med våtservetter hade jag ingen ANING om! Usch, vad hemskt!

  SvaraRadera
 2. Man kan ju tycka att det borde vara självklart att alla produkter för barn skulle vara utan farliga ämnen..! Men när det nu inte är så (än) så är det ju bra att det finns webbshoppar med giftfria alternativ eftersom det inte alltid är så lätt att hitta i vanliga butiker. Har kollat rekolek.se nu och det verkar ju finnas massa annat bra och fint också. Det ska jag komma ihåg till mitt systerbarns födelsedag!

  SvaraRadera
 3. När vi pysslar brukar vi använda vanliga våtservetter från babyhyllan att rengöra stämplar med, stämpelfärg försvinner på ett kick. Känns inte som något man vill ha på barnens hud.
  Vi har alltid använt vanliga torra papperstvättlappar tillsammans med vatten, eller rapsolja om det behöver vara något som tar bort svårare smuts.

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset! Superbra att det finns ställen att handla från som har "tänkt till" lite extra. Läskigt med din upptäckt om våtservetterna, men väldigt bra att du delar med dig!

  SvaraRadera
 5. Bra att du skriver om det här!!

  SvaraRadera