onsdag 20 januari 2010

En timme för Haiti

Ingen har väl kunnat undgå den fruktansvärda katastrofen som inträffat i Haiti. Förödelsen är stor efter jordbävningen och många människor är i behov av akut hjälp. Läkare utan gränser finns på plats för att hjälpa de drabbade - men de behöver pengar.

I samarbete med Aftonbladet har Läkare utan gränser startat en insamling som kallas för "En timme för Haiti". Torsdag mellan klockan 14.00 och 15.00 utlyses som timmen för Haiti, insamlingen går alltså ut på att vi svenskar ska skänka pengar motsvarande en timmes lön. Om alla i Sverige skulle skänka en timmes lön så skulle det bli 640 miljoner kronor.

En timmes lön är enkelt att avvara för de flesta av oss, men det är skillnad mellan liv och död i katastrofområdet i Haiti. Jag vill därför uppmana er att vara med i denna insamling och på så sätt vara med och bidra till att några av de drabbade får den hjälp de behöver - även om ingen kan ge dem tillbaka de nära och kära som de har förlorat.

För att vara med, skänk pengar till: Plusgiro 90 06 03-2 eller bankgiro 900-6032, märk insättningen med "timme". För mer information, besök Läkare Utan Gränsers hemsida här.

3 kommentarer:

 1. Jag såg det på aftonbladet förut, jättebra initiativ! :-)

  SvaraRadera
 2. Bra initiativ.
  *gilla*

  SvaraRadera
 3. Självklart vill jag vara med i insamlingen! Jag skänker min lön för en timmes jobb idag.

  SvaraRadera