tisdag 13 november 2012

Mammig

När jag slutade amma Lilla hjärtat vid hennes tiomånadersdag trodde jag och D att vi skulle bli mer jämställda som föräldrar. Vi trodde att hon skulle bli mindre beroende av mig efter amningen. Men det blev tvärtom. Hon är mammigare än någonsin, sträcker sig efter mig och gråter efter mig. Hon vill bara vara hos mig och är hon hos någon annan kommer hon hela tiden tillbaka och kryper upp i min famn.


9 kommentarer:

 1. Vi har det lika härhemma också, det är bara jag som duger :P

  Det är ju mysigt på ett vis att känna sig "behövd" men Love kan ibland känna att han inte duger och bli lite bitter över det när han försöker natta henne men hon bara gallskriker tills jag försöker :P Men det går nog i perioder det där, snart har dom väl sin pappa-period också ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det perioder! Jag ser fram emot att dela föräldraledigheten till våren, då blir det säkert bättre! :-)

   Radera
 2. Jag tror det är lite sådär när de är mindre. Vår tjej har också varit jättemammig fram tills nu, och hon är snart 17 månader. Det kommer! :)

  SvaraRadera
 3. De ÄR mammiga eller pappiga just den där perioden så det har kanske inte bara med amningens vara eller ickevara att göra.


  SV: Ja hon mår bättre nu, fast somnade på soffan. Sover aldrig på dagarna annars.

  Angående vagnarna så har vi dels köpt billigt begagnat, fått skruttiga vagnar och servat och gjort dem i ordning men även köpt sjukt billigt sprillans nytt tack vare kontakter. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst, många barn är mammiga och pappiga ändå precis som du säger, men i vårt fall blev det en stor förändring när vi slutade amma så att hon har blivit så väldigt mammig tror vi ändå hänger ihop med amnings-stoppet!

   Skönt att hon mår bättre nu!
   Kram

   Radera
 4. Sådana perioder tillhör utvecklingen, min lilla stumpa hade så för flera månader sen och kan till och från vara så nu när hon är snart 8 månader, men det är inte hela tiden vilket är skönt. Hoppas det ger sig snart iaf, underlättar ju så mycket mer när man har någon annan som kan hålla henne en stund.

  SvaraRadera
 5. Kanske tankade hon mycket mammanärhet under amningen utan att ni tänkte på det och att det blir mer uppenbart när hon vill vara nära dig nu utan amningen?
  Här hos oss har S varit superpappig en period trots mycket amning så för oss tycker jag inte att amningen har påverkat valet av "favoritförälder".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hon ammade ju så mycket ända tills vi slutade så det var säkert som du säger att hon fick mycket närhet utan att vi tänkte på det.

   S kanske tycker att hon får tillräckligt med mamma-gos genom amningen, men inte tillräckligt med pappa-gos!? ;-)

   Radera