onsdag 14 november 2012

Ny bilbarnstol

Vi har varit otroligt nöjda med babyskyddet som vi köpte till Lilla hjärtat. Framför allt var den väldigt smidig i början när man bar henne i babyskyddet mellan bilen och lägenheten. Men när vi nu skulle sätta henne i babyskyddet med overallen på häromdagen blev hon vansinnig. Och undra på det, för det var ju alldeles för trångt för henne! Vi måste med andra ord köpa en ny bilbarnstol NU! Men som ni vet är vi mitt uppe i försäljningen av vår lägenhet och har även tusen andra saker på gång, så det känns verkligen svårt att hinna åka ut och prova bilbarnstolar just nu. Kanske kan det räcka med att läsa på om de olika alternativen. Ni som har lite större barn, vad köpte ni för bilbarnstol när det var dags att byta ut babyskyddet? Och har ni varit nöjda?


9 kommentarer:

 1. Vi köpte en Maxi Cosi Mobi och är supernöjda. Den går att ändra lutningen medan barnet sitter i vilket inte funkar på alla stolar, nackdelen är att den är ganska stor om man inte som vi har världens största baksäte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har vi också tittat på, kul att ni är nöjda! :-)

   Radera
 2. Har en britax hi way och en Besaf izi kid x3. BeSafen är skitbra.

  i min blogg finns det en kategori som heter barnsäkerhet. Där har jag skrivit en serie inlägg om bilbarnstolar. KOlla gärna in.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra, ska genast kika in! :-)

   Radera
 3. Man bör byta ut babyskyddet till bilbarnstol så fort barnet kan sitta själv stadigt, detta av säkerhetsskäl. I bilbarnstolen sitter barnet mer skyddat och därför ska man inte vänta att barnet växer ur babyskyddet utan byta direkt barnet sitter. Vi bytte därför stol åt Tuva för cirka en månad sen då hon var 7 månader och satt stadigt själv. Vi valde Britax Max-way och är nöjd hittills. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Babyskyddet har varit jättebra till vår dotter som är ganska liten, och vi har åkt väldigt lite bil så det var först nu som vi kände att vi behöver byta. Men tack för tipset, om vi får fler barn kanske vi byter stol tidigare! :-)

   Radera
 4. Vi får stolar via Länsförsäkringar, babyskyddet är gratis sen får man betala 55 kr i månaden i 1,5 år tror jag, sen får man den stolen. Perfa! Britax Hi Way, kan den heta så? Vi bytte till Hedvig nu, och hon är "bara" 6 månader. Enda kravet LF har är att man har bil-och hemförsäkring via dem. Funkar toppen! =)

  SvaraRadera
 5. Wilma är också ganska liten o satt också i sitt babyskyddet ganska länge vilket funkade bra. Men märkte stor skillnad när vi bytte till bilbarnstol hihi. Vi har Britax Multi-Tech - är jättenöjda med den!!

  SvaraRadera
 6. Wille är 9,5 månad och vi bytte för några månader sedan till Britax Maxway (den på bilden) och är väldigt nöjda än så länge. Wille verkar trivas bra i den. :) Den var billigast på Bilia när vi köpte den.

  Enligt NTF som var och informerade på vår mammagrupp så skall man byta så fort barnet sitter själv för babyskyddet är inte riktigt lika säkert. Men vi var också lite slappa med det. Eller rättare sagt, det tog ett tag innan vi kunde bestämma oss för vilken stol vi skulle ta. :)

  SvaraRadera