torsdag 31 januari 2013

Våra nätter

Det är fantastiskt att ha en liten 1-åring hemma som pratar, busar och lär sig nya saker varje dag. Det finns dock en sak som fortfarande är lite jobbigt och det är nätterna.

Under en bättre natt vaknar Lilla hjärtat 5-8 gånger. Några gånger räcker det med att stoppa i nappen och lägga tillbaka henne på kudden (hon brukar hamna lite hur som helst i spjälsängen när hon sover), och några gånger behöver vi lyfta upp henne en stund för att hon ska kunna somna om.

Tyvärr ser inte alla nätter ut så. Vanligare är istället att hon vaknar 10-15 gånger och det händer också att hon har svårt att somna om. I natt var hon dessutom vaken mellan två och fyra. Vi vet inte varför hon vaknar så ofta, och att hon skulle sova hela natten (som vissa säger att barn brukar börja med efter ett år) känns otroligt långt borta...

Ibland känns det tungt att vi aldrig får sova bra nätter, och det påverkar hur vi orkar med dagarna såklart, men jag tycker ändå att både jag och min man fixar sömnbristen mycket bättre än vad jag hade föreställt mig. Sedan försöker jag att fokusera på allt annat som är så underbart med vår lilla tjej, och då blir det här med sömnen ganska oviktigt.


2 kommentarer:

  1. Är det en bild från ert sovrum? Jag är lite intresserad av Feng Shui och om jag var ni skulle jag testa att flytta spjälsängen bort från fönstret. Hihi. Det låter kanske lite knäppt men läs gärna lite om det! Fönster har mycket chi-rörelser (energier) och kan verka oroande och stressande att sova vid enligt feng shui. Ofta undviker vi att lägga oss själva där på samma sätt som vi ogärna sätter oss på en stol om det hänger en tung hylla över.

    Kanske kan vara värt att testa om inget annat fungerar :) Ofta brukar ju barns sömn bli bättre eller sämre vid just flytt. Kanske på grund av att energiflödet blir bättre/sämre?

    Kramis

    SvaraRadera
  2. Hoppas det blir bättre snart!

    SvaraRadera