onsdag 24 juli 2013

Värdefullt besök

För sju år sedan fick min mormor stroke. Sedan fick hon ännu en och blev nästintill helt förlamad. Hon kan röra sina armar och hon är helt klar i huvudet. Hon är dock helt rullstolsburen och tvingad att ta emot hjälp med nästan allt.

Nu när vi flyttat till hus ville jag så gärna få bjuda hit henne. Men jag vet att hon inte vill vara till besvär, och jag trodde att det skulle bli svårt att övertala henne. Jag hörde direkt när jag ringde och bjöd henne att hon blev glad, hon argumenterade bara emot en kort stund innan hon sa "ja".

Min mamma beställde färdtjänst och igår kom de hit. Första längre utflykten på fem år för min mormor. Jag tror att utflykten betydde mycket för henne och det värmer i hjärtat. Jag är så glad att jag får ha min mormor i livet, att jag får samtala med henne och höra vad hon har att berätta. Hon är så klok och hon minns så mycket.


Bilden är tagen förra sommaren, i mina föräldrars trädgård, då Lilla hjärtat var 7 månader.

3 kommentarer:

 1. Vad härligt med ett så fint besök :)

  SvaraRadera
 2. Jag är också glad att få ha min mormor i livet tyvärr alldeles för långt bort som resten av min familj. Men glad att hon fått träffa min dotter och jag tror hon kommer hålla sig i livet ett tag till för att få träffa nästa lilla barnbarnsbarn med. Snart har hon fem!

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar stund för både dig och din mormor!

  Kram Ellinor

  SvaraRadera