tisdag 16 juli 2013

Varför välja ekologiskt?

De flesta tycker nog att ekologiskt är bra. Men hur många väljer ekologiskt när de står där i butiken och jämför priser? Hur många köper ALLT ekologiskt och hur många köper bara ekologiska bananer och tycker att de har dragit sitt strå till stacken?

Jag tycker absolut att du ska ta dig några minuter och klicka in på den här länken och läsa om 8 sätt att döda myter om ekologiskt.


6 kommentarer:

 1. Går mer och mer över till ekologiskt helt klart. Men samtidigt häromdagen i affären stod jag och valde mellan den dubbelt så dyra utländska blomkålen mot den svenska billigare och då vart den ändå den svenska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det tråkigt att det skiljer så mycket i pris fortfarande!

   Radera
 2. Superintressant - och bra argument i artikeln! Jag känner också att jag blivit mycket mer medveten senaste året just gällande ekologiskt. Verkligen fått upp ögonen för det, och vill jättegärna stötta om möjlighet finns.

  Men vet att jag fortfarande drar mig för att köpa t.ex. ekologiskt kött, bara för att det känns för dyrt - men faktum är väl så att allt annat oeko-kött egentligen är för billigt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag köper också mycket mer ekologiskt nuförtiden men jag håller med dig om att just kött är väldigt stor skillnad i pris.

   Radera
 3. Kul att du tar upp det här! Viktigt att döda lite myter och få bra info och argument kring ekologiskt. Intressant också med jämförelsen ekologiskt-närodlat, då förstår man ännu mer hur illa det är med oekologisk mat när långa transporter inte är värre.

  Tycker Naturskyddsföreningen är bra med enkel och bra info och tips för vad man själv kan göra både för naturen men samtidigt för oss människor och vår hälsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en jättebra information från dem! :-)

   Radera