onsdag 29 augusti 2012

Vill inte sova...

Vår lilla älskling var inte den lättaste att söva innan vi åkte på semester. Men det funkade oftast bra att söva henne dagtid i vagnen och på kvällarna hade vi bra rutiner med godnatt-saga, amning och sedan la vi henne i spjälsängen och satt bredvid. Vi fick ofta bära på henne när hon blev ledsen och sedan prova sängen igen, men vi brukade få henne att somna efter en timme ungefär.

Nu på semestern blev allt annorlunda såklart. Det fanns en spjälsäng i stugan men hon kunde absolut inte somna i den. Vi kämpade på de första kvällarna, men sedan fick det bli kvällspromenader och söva henne i vagnen på kvällarna.

Vi har snart varit hemma i ett dygn och har upptäckt att det här med sovandet är lite tillbaka på ruta ett. Hon blir vansinnig när vi lägger henne i vagnen och försöker söva henne på loftgången (vilket alltid funkade tidigare) och det tog lång tid för henne att somna i sin egen säng igår kväll.

Sövandet är helt klart svårt med vår lilla älskling, men vi hoppas att det snart går lättare igen!


4 kommentarer:

 1. Livia sover också väldigt dåligt nu och ibland är det bra tålamodskrävande. Det går för det mesta relativt lätt att få henne att somna men hon vaknar om nätterna, minst en gång... I vårt fall trodde BVC att hon får för dåligt med mat under eftermiddagarna och rådde oss att försöka få henne att äta riktig mat där vid 16-tiden istället för som nu, då hon äter fruktpuré och kanske majskrok. Det går väl sisådär... men det kanske ger med sig om ett tag. Hoppas det löser sig snart för er :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är alltid tungt när de små inte vill sova! Hoppas att det ger resultat med lite mer mat på eftermiddagen!

   Radera
 2. Funkar det inte att amma henne till sömns? Eller vill ni inte söva så?
  För mig har amning eller bärsjal varit sövningsknep när de var sådär små.
  Vi har alltid testat oss fram till vad som funkar bäst för stunden, vi är nog för lata för att orka hålla på med rutiner och metoder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, tyvärr gör det inte det. Tidigare har hon bara ammat korta stunder och sedan när hon börjar bli trött släpper hon illa kvickt! ;-) Nu efter semestern verkar alla rutiner vara som bortblåsta och efter ungefär en timmes nattande brukar hon till slut somna vid bröstet ändå.

   Radera