lördag 27 mars 2010

Earth hour

Earth Hour är ett initiativ från Världsnaturfonden i Australien som ett sätt att uppmärksamma klimatfrågan. 2007 hölls Earth Hour för första gången och då släckte 2 miljoner Sydneybor och 2 000 företag ljuset. 2008 släckte omkring 50 miljoner människor i 35 länder ljuset.

Earth Hour 2009 blev världens hittills största klimatmanifestation och nådde närmare en miljard människor. Earth Hour skickar en signal till världens ledare om att ta klimatfrågan på allvar. En signal som genom en enkel handling måste sändas igen och igen tills vi får de avtal och lösningar som världen behöver. Men som jag ser det är detta också ett enkelt sätt för oss "vanliga" människor att engagera oss och förhoppningsvis kan det bli en väckarklocka för många att faktiskt bry sig om klimatet.

Idag är det dags igen för Earth Hour. Ikväll mellan 20.30 och 21.30 släcker vi lamporna igen och fortsätter att uppmana politiker att ta klimatfrågan på allvar. Ni är väl med och släcker ikväll?

4 kommentarer:

 1. Just det, tack för påminnelsen!

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Självklart! :-)

  SvaraRadera
 3. Yes! Vi passade på att köra en Earth Evening istället och behöll lyset släckt fram tills läggdags. Både mysigt och miljövänligt!

  SvaraRadera