tisdag 11 maj 2010

Rio Verde

Nu är vi framme i den lilla byn uppe i bergen där vi ska bo de närmaste två månaderna. Jag försökte att inte ha några förväntningar på det här stället, men det hade jag såklart ändå. Jag trodde att man åkte från den närmaste staden Baños på en mysig liten landsväg med vacker natur runtomkring och sedan kom fram till en liten mysig by. Jag tänkte mig mycket träd, mycket sol och maffiga berg runtom, en liten by med jordtrampade gator och små fina hus samt en liten byskola.

Istället åkte vi på en hårt trafikerad väg ca 20 minuter från staden, och efter ett gäng med olika tunnlar såg vi byn strax nedanför den stora vägen. Byn är mycket liten och husen är nästan fallfärdiga. Det mesta ser gammalt och slitet ut, och det enda som stämmer överens med mina förväntningar är de maffiga och grönbeklädda bergen runtomkring. Annars bor vi i små rum som luktar illa, har mögel på väggarna och trasiga möbler. Redan första dagen gick vi iväg och köpte rengöringsmedel samt trasor för att försöka göra rummet beboligt. Jag och min man sover i en 90-säng med ett Spiderman-märke på. I duschen finns ett hål ut så att det blir kallt och rått på kvällarna. Då och då försvinner vattnet helt och vi är för det mesta utan varmvatten. Dessutom har det spöregnat och varit kallt ända sedan vi kom hit. Igår regnade det in i min systers rum. Det är molnskog runtomkring så det är konstant fuktigt. Våra böcker är alldeles vågiga och våra fuktiga kläder torkar aldrig. Som om det inte vore nog har vi den stora, hårt trafikerade vägen ca 100 meter från vårt rum och det första vi ser när vi kommer ut är en stor tunnel. Hundar skäller hela nätterna igenom och våra kuddar var stenhårda och stoppade med ihopknutna strumpor.

Så nja, Rio Verde var inte riktigt som jag hade föreställt mig…5 kommentarer:

 1. Oj, det låter verkligen som att allt blev annorlunda. Hoppas att ni kommer att trivas där ändå.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Hoppas att allt blir bra och att ni kommer att trivas där!

  SvaraRadera
 3. tänker på er, lycka till med allt! hoppas att ni får lite finare väder snart!

  SvaraRadera
 4. Det låter riktigt tufft. Man uppskattar nog mer ens eget liv och ens egna materialla saker till och med efter en sådan här resa. Hur länge ska du vara volontär?

  SvaraRadera
 5. Marieta: Tack så mycket!

  raspberry: Tack så mycket, det har varit riktigt tråkigt väder den första månaden i Ecuador, hoppas att det blir bättre snart jag med! :-) Kramar

  Johanna: Ja, jag hoppas att jag kommer att uppskatta mitt liv i Sverige otroligt mycket mer när jag kommer hem. Sammanlagt ska jag vara i Ecuador i tre månader. Kram

  SvaraRadera