torsdag 1 oktober 2009

1 oktober

Idag är det 1 oktober och hösten är här på riktigt nu. Imorse när jag cyklade till universitetet var det mörkt, kallt och riktigt ruggigt. Hösten är verkligen inte min årstid. Jag tycker inte om när det blir mörkt på kvällarna och jag tycker inte om att det blir kallare och kallare. Jag tycker inte heller om när alla färger i naturen försvinner och det blir grått och tråkigt. Det känns lite tungt att det redan är oktober faktiskt, jag tyckte bättre om september.

Som tur är finns det en massa saker som är bra med hösten också. Det finns t.ex. de där riktigt fina höstdagarna. De dagar då solen skiner, luften är klar och löven skiftar i tusentals olika färger (för löven har ju inte trillat av än). Och visst kan det vara mysigt att tända ljus, krypa upp i soffan med en varm filt och en god bok eller bra film. Jag får försöka fokusera på det positiva med hösten nu när vi gått in i en riktig höst-månad.

7 kommentarer:

 1. Jag tycker inte heller om hösten, men det är skönt att du är positiv också! :-)

  SvaraRadera
 2. Jaa, de vackra lugna fina höftdagarna är verkligen underbara, dock finns det inte så många :/

  SvaraRadera
 3. Åh, vilken fin höstbild! :-) Jag tycker att hösten kan vara mysig, som du säger tända ljus och krypa upp i soffan eller äta god mat med familjen. Men jag håller med om att det är lite trist när alla löv försvinner på träden! Kram

  SvaraRadera
 4. Så länge det inte regnar eller blåser för mycket är hösten helt underbar, men tyvärr är det ju just de två sakerna som präglar hösten..

  SvaraRadera
 5. Hej,
  Nu har jag tittat länge i din fina blogg. Vad bra du skriver!

  Många kramar Anna - Nelymamman

  SvaraRadera
 6. Linn: Ja, det är himla synd att inte alla höstdagar är soliga och fina!

  SvaraRadera
 7. Anna: Tusen tack! Vad roligt att höra! Kramar

  SvaraRadera