söndag 2 september 2012

Eritreanskt bröllop

Det var fascinerande att få vara med på ett eritreanskt bröllop igår, det var verkligen långt ifrån alla andra bröllop jag har varit på i mitt liv. När vi kom dit till den tiden som stod på inbjudan var vi nästan först, och folk höll fortfarande på att göra iordning lokalen. Efter ett par timmar kom äntligen brudparet - och vilken entré de gjorde! De var omringade av människor som viftade med gröna kvistar, sjöng, slog på trummor, och dansade. Vilken energi och vilken glädje! När det var dags för maten var det bara att lassa på av alla godsaker som dukats fram - och sedan äta med händerna. När det senare blev dans igen gick vi upp och ställde oss tillsammans med de andra gästerna. En liten pojke drog i min svågers kavaj och frågade "Vad gör ni här?"

Jag tror att vi var de enda infödda svenskarna på festen, så jag förstår den lilla pojkens fråga. Och det var faktiskt häftigt att få känna sig i minoritet! Det är nog nyttigt att få känna sig lite bortkommen ibland, inte förstå vad folk pratar om och inte känna till traditioner och seder där man är. Fantastiskt roligt var det i alla fall att få vara med på deras stora dag!

Här kommer lite bilder från festen:

4 kommentarer:

 1. Wow, vilken maffig "tron" de ser ut att ha haft! Var ni med på vigseln också, eller hur fungerar sånt i eritrianska sammanhang?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det häftigt! Nej, vi var inte med på vigseln, vet inte om de hade stor fest då också! :-)

   Radera
  2. ja då har man också liten fest inte lika stor som bröloppet men en fest

   Radera
 2. Häftigt!
  Förra sommaren var vi på ett afrikanskt bröllop... kommer inte på nu vilket land hon kommer från!! Men hur som helst.. väldigt annorlunda (jämfört med ett svenskt), massa glädje, dans, kärlek, ljud och ja - jätteroligt :)

  SvaraRadera