söndag 20 februari 2011

Utmaning

Hur länge har du bloggat?
Sedan april 2009.

Hur många bloggar återvänder du till regelbundet?
Just nu är det bara fyra som jag läser varje dag. Det har varit lite hektiskt i mitt liv på senaste tiden så jag har inte haft så mycket tid att slösurfa.

Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Det är ingen som sagt något annat. Ibland får jag dock påminna mina närmaste vänner om att de får ta det jag skriver i bloggen med en nypa salt. Här är jag ju "Vanilla", och inte riktiga jag.

Har du hittat en gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Det är väldigt svårt att hitta den perfekta gränsen. Från början tänkte jag inte skriva något privat alls. Men det är ju lättast att skriva om det som är stort i ens liv för tillfället. Därför har jag de senaste två veckorna skrivit mycket om min Sälen-resa och mitt jobb-byte, precis det som händer i verkliga livet, fast jag inte hade den tanken från början.

Däremot har jag en tydlig gräns när det gäller bilder och identitet. Jag har ju valt att driva en anonym blogg. Ibland är det tråkigt att inte kunna publicera roliga bilder från min vardag, men jag är väldigt glad att jag har dragit den gränsen för det hjälper mig att hålla distans till bloggen och ha mitt eget privatliv.

I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse?
Inte alls, jag bloggar för att jag älskar att skriva. Eftersom jag inte publicerar bilder på mig själv får jag heller inga kommentarer på mitt utseende vilket är skönt. Jag bloggar för att jag själv får något ut av det, för att jag utvecklas och för att jag förhoppningsvis kan påverka andra människor ibland.

Har du träffat människor irl, efter att ha träffat dem via bloggen?
Nej, det har jag inte.

Tror du att det är skadligt för vissa personer att blogga?
Absolut, det finns många som blir för beroende av bloggande. Många mår också dåligt av negativa kommentarer. Sedan tror jag att det finns många unga (kanske framför allt tjejer) som skriver för privat, och lägger upp för många bilder på sig själva, som de ångrar senare.

Hur ser bloggandets nackdelar ut för dig?
Ibland känns det som en press. Vissa dagar har jag inte lust att blogga, men jag vill ändå publicera minst två inlägg per dag, och jag har väldigt svårt att släppa det.

Tror du att du fortfarande bloggar om 2 år?
Ja, det tror jag. Jag kanske bloggar om 10 år också. Men jag kommer ju inte att blogga för alltid, så vem vet när jag slutar.


Gör gärna utmaningen du också! Skriv i så fall en kommentar så att jag kan gå in och läsa!

2 kommentarer:

  1. Kul läsning :) Hoppas du får en fin söndag! Några planer? kram

    SvaraRadera
  2. Den utmaningen skulle jag vilja göra, skoj att läsa om dig!

    Många kramar

    SvaraRadera