måndag 23 april 2012

Dagens fråga

Jag och min man har funderat mycket på det här med foton på Lilla hjärtat på nätet. På ett sätt vill man ju bara visa hela världen, och på ett sätt vill man skydda henne och hennes integritet och inte lägga upp ett enda kort på Internet!

I bloggen var det enkelt. Jag visar ju inte kort på mig själv, så det kändes självklart att jag inte heller skulle visa kort på min dotter. Men på Facebook är det svårare. Vi har sagt flera gånger jag och min man att vi inte ska lägga upp kort, men sen blir jag ändå så sugen! Jag vill visa mina vänner som vi inte träffar så ofta hur stor hon har blivit! Hon är ju det finaste vi har!


Hur tänker ni kring foton på era barn på Internet?

14 kommentarer:

 1. Nu har ju inte jag barn, men om och när jag får det så kan man ju göra albumen på Facebook mer eller mindre privata. Välja ut vilka som ska få titta i det osv. Så kommer nog jag göra i alla fall, man vill kanske inte att ens ytliga bekanta ska få se hur många bilder som helst på bebisen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så kan man absolut göra. Jag rensade upp bland mina kontakter och tog bort alla alltför ytliga kontakter innan jag la upp kort på min dotter.

   Radera
 2. Tack så mkt :)

  Ang ditt inlägg så håller jag med dig. MEN min släkt bor 30 mil härifrån och jag bloggar för dem. Sedan att jag inte kör lösen är för att min äldre generation av släkt också läser. Och de är inte så high tech. Men visst reflekterar jag över om jag ska lägga ut en bild eller inte..

  Hoppas ni haft en bra helg, kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag förstår att du vill lägga upp kort om du i första hand bloggar för nära och kära!

   Detsamma! Kram

   Radera
 3. jag lägger upp foton på bägge barnen på nätet. men jag tänker mig noga för och det är väl utvalda foton som läggs upp. har ibland lagt textremsa över dom så att det skyddar lite

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog klokt att vara försiktig när man lägger upp kort på sina barn och inte publicera alla slags kort.

   Radera
 4. Jag förstår vad du menar och hur ni tänker, men jag kommer nog att lägga upp bilder när jag får en liten skrutt, som sagt man vill ju visa hela världen sitt lilla underverk! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla känner olika, det är helt klart ett svårt beslut tycker jag, men jag förstår dig om du vill lägga upp kort på ditt barn i framtiden! :-)

   Radera
 5. Vi har ju valt att ha en låst bildblogg som bara släkt och vänner har lösen till. Till och med mina morföräldrar i Finland läser den ;-). På vanliga bloggen har jag bara bilder på Ella bakifrån osv. Visst önskar man ibland att man kunde visa hela världen hur fin hon är, men integriteten går före för oss.

  Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smart! Det funderade vi också på, men istället bloggar jag som vanligt och använder Dropbox för att nära och kära ska få se kort på Lilla hjärtat - fast de kan ju inte kommentera korten då! :-P

   Hur tänker ni när det gäller Facebook då? (om du har FB)
   Kram

   Radera
  2. Vad är dropbox för nåt?
   FB har jag inte alls, maken har men lägger bara upp bilder på Ella bakifrån (precis som jag gör på vanliga bloggen)

   Radera
  3. Kolla in dropbox.com, det är ett sätt att dela filer med varandra alt. komma åt sina egna filer på ett smidigare sätt. När jag lägger upp nya kort i exempelvis mina föräldrars dropbox-mapp får de korten på en gång! :-)

   Radera
 6. Dropbox är ju super! Synd att inte mina svärisar osv förstår. Jag har ju slutat lägga upp bilder "öppet" i bloggen, utan man måste vara registrerad för att kunna se bilder på Milo. Då har jag koll, och dom 50 som är registrerade vet man ju vilka det är i alla fall - för vilka är dom andra hundratals som läser? Ingen aning!

  Facebook använder jag inte så supermycket men även där är det ju bara personer jag är bekant med så där är jag inte så orolig :) Men man tänker ju självklart på VILKA bilder man lägger ut också, skulle t ex aldrig lägga ut en bild där han var helt naken.

  SvaraRadera
 7. Jag har själv inga problem med att lägga upp bilder på internet. Men jag är väldigt noga med hur bilderna är tagna på både mina och andras barn, jag frågar ALLTID om det är okej att lägga upp bilder där andra barn kanske är med. Jag respekterar att folk inte vill ha sina barn "ute" på internet. Själv känner jag att om jag skulle välja bloggen eller fb för bilder, är det helt klart bloggen med vattenstämpel. FB tar äganderätt på alla bilder man lägger ut där och det gillar jag verkligen inte. Att de ska ha rätt att använda mina bilder på mina barn, nej tack säger jag, Då mailar jag hellre en bild eller lämnar adressen till min blogg, Fb slingrar sig ofta när det gäller säkerheten och helt plötsligt kan alla eller dina vänners vänner se dina bilder. Ja som du hör är jag ingen fb fantast, ångrar inte ett dugg att jag tog bort mitt konto vid nyår. Hoppas du hittar en lösning som passar dig :)

  SvaraRadera