söndag 28 oktober 2012

Vi har något att fira...

Jag och min man har länge tänkt att hus är nästa steg, men vi trivs otroligt bra i vår lägenhet så vi har inte haft bråttom. Men i somras när vi promenerade runt bland fina villaområden då solen sken och barnen lekte i trädgårdarna väcktes längtan efter hus och trädgård igen. Sedan dess har vi hållit utkik, och plötsligt för två veckor sedan dök det upp. Vårt hus.

När min man visade huset på hemnet var känslan först att huset inte uppfyllde alla våra krav. Planlösningen var inte optimal, läget lite "off" och huset ganska gammalt (men helt renoverat). Men sedan började vi fundera. En trävilla med rymligt kök, nygjort badrum, hörnbadkar, lagom stor hall och vardagsrum med kamin, kontor på nedre plan, tvättstuga, och bastu. På övre plan fanns ett stort sovrum och två små. Alldeles lagom för ett första hus. Dessutom fanns ett nybyggt dubbelgarage och med stort uterum, soldäck, pool och en trädgård på ca 1600 kvm känns det som en riktig sommaridyll!

Det har varit otroligt intensivt den här veckan. Visningen var i tisdags och tankarna snurrade när vi la oss den kvällen. På onsdagen satte budgivningen igång och vi var med från början. Det var otroligt påfrestande, med bl.a. ny budgivare som hoppade in i budgivningen när den första hade "lagt sig" och vi trodde att vi hade fått huset. På fredagseftermiddagen ringde till slut mäklaren och sa att säljarna ville skriva kontrakt med oss 45 minuter senare. Efter att ha gått igenom kontraktet var det dags att skriva under och huset var vårt!

På kvällen firade vi med champagne men jag kan fortfarande inte riktigt fatta. Vi har köpt hus. Vårt allra första hus. I mars flyttar vi in och jag tror att vi kommer att trivas superbra! Vi känner oss så förväntansfulla och glada över husköpet!25 kommentarer:

 1. Grattis! Minns den där känslan när man lagt budet och fick veta att det accepterades, det är stort och lite pirrigt att köpa hus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi har lagt massor med bud, men när våra sista motståndare till slut gav upp och vi fick veta att vi skulle få skriva kontrakt kändes det helt galet overkligt! :-)

   Radera
 2. Men så härligt GRATTIS till huset! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det känns fantastiskt! :-)

   Radera
 3. Men så roligt, stort grattis! På din beskrivning så låter det som ett mycket vackert hus :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det är jättefint! :-)

   Radera
 4. Men åh...grattis:) Hus är en stor önskan som jag och sambon har också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hoppas att ni också hittar ert hus snart! :-)

   Radera
 5. Åh vad roligt! Grattis till köpet!

  SvaraRadera
 6. Stort Grattis!

  Ja det är verkligen något speciellt med att vara med om budgivningar. Vi budade på tre hus innan vi köpte det vi bor i nu och man blir helt slut..för jag är en sån som börjar planera inredning innan ens budgivningen är klar :)
  Och när man har barn är det underbart med egen trädgård.

  Kram Madde

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det påfrestande! Skönt att ni har ert hus nu iaf! :-)

   Kram

   Radera
 7. Nämen ÅH så skoj! Gud vad glad jag blir för eran skull. Stort grattis!!!! :D

  KRAM <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad söt du är! :-) Kram

   Radera
 8. Jätte grattis!! :)
  Nu har ni att göra, men gu´så kul det är att ha hus ändå :P
  Kram Frederica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det kommer bli en hel del att göra framöver! ;-)
   Kram

   Radera
 9. Åhh men grattis - vad roligt! Så fort gick det för oss med... så man nästan inte fattade vad som hänt ;)

  SvaraRadera
 10. Stort grattis, guuud så spännande med hus!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Ja, verkligen! :-)

   Radera
 11. Så himla kul! Stort grattis till husköpet :) Tycker själv efter vår flytt i maj att det känns stort och häftigt att nu bo i hus.

  SvaraRadera