onsdag 9 mars 2011

Kvällsmat

Jag älskar all typ av pasta, så det är verkligen konstigt att vi inte har testat "Carbonaragratäng" tidigare. Det gjorde vi i alla fall ikväll och jag kan verkligen rekommendera rätten till alla pasta-älskare. Den var oförskämt lätt att göra och otroligt god tyckte vi!

Carbonaragratäng


Ingredienser

250 g pasta, t ex spaghetti
200 g rökt skinka
2 dl frysta gröna ärtor
4 dl Kelda Pastasås Mild ost
1 dl Arla Köket riven ost, gratäng

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Koka pastan. Skär skinkan i tärningar. Lägg pastan i en smord ugnssäker form. Strö över skinka och ärtor. Häll över såsen och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 15 min. Servera gärna en sallad till.

2 kommentarer:

  1. Mums så gott det ser ut : - )
    Carbonara är alltid smaskigt!

    KRAMISA

    SvaraRadera
  2. Nästan alla matpajer kan göras om till pastagratänger. Istället för att göra pajdeg kokar man pasta. Blanda sedan pastan och fyllingen, lägg i form och gratinera.
    Det är en lat-variant jag gillar! (och barnen tycker bättre om pasta än pajbotten)

    SvaraRadera