torsdag 22 mars 2012

Världens bästa mamma

Lilla hjärtat är bättre från sin förkylning, men nu har min man insjuknat. Han jobbar på ändå, (egen företagare ni vet) men nu har jag noll avlastning här hemma! Vi vill förstås inte att D ska vara för nära Lilla hjärtat för vi är rädda att hon ska bli sjuk igen, så D försöker hålla sig undan vår lilla guldklimp så gott han kan.

Det har känts lite tungt med allt här hemma, men idag åkte min mamma tidigare från sitt jobb och kom hit till oss. Vi började med en underbar vårpromenad, och Lilla hjärtat sov nästan hela vägen (!). När vi kom hem tog mamma henne så att jag kunde städa lägenheten. När det var klart började jag tvätta och sedan ammade jag Lilla hjärtat medan min mamma började med maten. Vi gjorde storkok på lasagne, och det tog ju ett tag men sen när det äntligen var färdigt så tog hon Lilla hjärtat så att jag och D kunde äta kvällsmat ihop i lugn och ro för första gången på mycket länge.

Tänk att det kan vara så mycket värt att få städa, tvätta och laga mat! Och att få lite egentid med sin man. Och att få tio (!) matlådor.Tusen tack världens bästa mamma för idag!

2 kommentarer:

  1. Det är fantastiskt skönt att få lite extrahjälp och avlastning som nybliven förälder. Min mormor var med nästan hela tiden när Liam var nyfödd (vi bodde grannar då) och hjälpte mig med allt från hundpromenader till diskning. Eller gav mig avlastning så jag själv kunde få göra vardagsmåsten i lugn och ro :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det! Åh, vad mysigt att din mormor bodde så nära och att hon (förmodligen) var så pigg när du fick barn! :-) Kram

      Radera