måndag 28 september 2009

Kontrollfreak

Japp. Det är jag det. Jag vill helst ha koll på allt i mitt liv. Om det är något som jag inte känner att jag har kontroll över så känns det lite jobbigt. Jag har dock blivit bättre på att hantera småsaker som jag inte har kontroll över. Jag fixar det för det mesta ändå. Jag stressar inte upp mig och jag mår inte dåligt längre.

Men nu är situationen annorlunda. I januari kommer jag att ta ut min lärarexamen. Och efter det har jag ingen aning om vad som kommer att hända i mitt liv.

Ska jag få mitt första lärarjobb? På vilken skola då? Hur kommer mina kollegor att vara? Vilken typ av klass får jag? En bra, svår, liten, stor, hopplös eller underbar klass? Får jag en etta eller en sexa? Eller får jag inget lärarjobb överhuvudtaget? Får jag kanske ett förskollärarjobb? Eller får jag inget jobb alls? Blir jag arbetslös? Eller får jag ett helt annat jobb? Eller ska jag göra något helt annat med mitt liv?

Som ni förstår har kontrollfreaket ett och annat att tänka på just nu. Ibland känns det fruktansvärt jobbigt och det känns som om tillvaron är i gungning. Men ibland känns det roligt också.

Livet är oförutsägbart. Och tur är väl det. Det ska bli spännande att se vad som händer.

9 kommentarer:

 1. Förstår att det är mycket att fundera på! Så är det ju ibland i livet! Hoppas att allt löser sig till det bästa! Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, det är så sant. Allt kan man inte planera. Ibland blir livet som det blir.

  Lycka till med allt! Kram

  SvaraRadera
 3. Man kan kanske själv välja åt vilket håll man vill att livet går,men sedan blir det ju som det blir i alla fall. :)
  Jag har en ganska positiv livssyn, tror att saker ordnar sig till slut. Sedan då det gäller jobb så tror jag att man måste prova sig fram. Då jag hade studerat färdigt tog jag ett jobb som jag egentligen inte ville ha, men jag hade nytta av det då jag sedan fick det jobbet som jag har nu. Nu trivs jag helt bra, men man vet ju aldrig vart livet bär. Det kanske blir något nytt igen i något skede.
  Lycka till!
  /Sanna

  SvaraRadera
 4. sv: Nej nu är det ganska så nära men ändå, vill ju bara att han ska komma ut :)

  SvaraRadera
 5. haha, tack så mycket! Förhoppningsvis blir det bättre tills på torsdag då man ska på intervju. Keep fingers crossed!

  Allt bra med dig ? :)

  SvaraRadera
 6. Jag är också ett kontrollfreak, kan bli väldigt väldigt VÄLDIGT stressad om det plötsligt sker något oväntat som jag inte har planerat.

  Och det är ju fantastiskt att du tar din lärarexamen i januari. Det betyder ju att du är färdig för ett underbart jobb. Lärare behövs ju alltid.

  :)

  SvaraRadera
 7. Å tack =) Så liten hon e på den bilden =)

  SvaraRadera
 8. Känner också igen mig., kontrollmänniska som jag är. När man pluggar är man i en sorts trygghet, vet vad man ska göra varje dag. Sen är det som Bambie på hal is efter examen. Vad tusan ska man göra nu? Vad blir det för jobb...osv.

  Tror det kommer bli bra vad det än blir:o)

  Kram!

  SvaraRadera