söndag 10 juni 2012

Dagens fråga

Jag älskar att greja med foton på olika sätt. Jag vill inte bara ha korten på datorn, utan jag vill framkalla dem och sätta dem i album. Men numera är det svårt att hitta vanliga fotoalbum så jag tänkte att det kanske är dags att börja med fotoböcker istället.

Till Lilla hjärtat har jag börjat scrappa en "Mitt första år"-bok. Men till mig och D vill jag nu sätta ihop en fotobok. Jag har laddat hem lite olika program och kollat runt bland olika företag men inte riktigt hittat något som jag verkligen gillat.

Har ni läsare gjort fotoböcker? Från vilket företag och vad var i så fall bra respektive dåligt?16 kommentarer:

 1. Jag har gjort en fotobok på photobox. Jag tyckte det var enkelt att jobba i och mycket valfrihet när det gällde layouten i boken- men inte så mycket att välja på på utsidan. Å andra sidan gjorde jag den på ett erbjudande, så det kanske finns fler utsidor att välja på! Jag blev nöjd med boken även om den var rätt simpel. Definitivt värt att checka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt svar! Jag har också testat photobox tidigare och tyckte att det var bra, men jag tyckte att det var lite dyrt.

   Radera
 2. På Ullared finns det fortfarande vanliga fotoalbums.. Jag kör på dem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är mysigt med riktiga fotoalbum! :-)

   Radera
 3. Näe,tyvärr men hör att Photobox vart bra...
  Ha en fin kväll & du...så vacker Design du har i din blogg!

  SvaraRadera
 4. Vi valde fotklok för dom var bäst i test. Snabba leveranser också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört det också, och jag laddade ner deras program men jag tyckte att det inte fanns så mycket att göra med sidorna redan layoutmässigt.

   Radera
 5. Jag har aldrig gjort fotobok men skulle gärna testa!

  SvaraRadera
 6. Ja, super att det finns bra kollektivtrafik! Men det är inte alla ställen den går till, och ibland går den galet krångliga vägar med flera byten så det tar tiiiid, och det hade varit skönt att kunna storhandla eller att få åka bil hem med Lova till mormor utan att ha kaostågresa framför oss :D

  Kram

  SvaraRadera
 7. Jag har gjort några fotoböcker med hjälp av www.fujidirekt.se. Man kan göra fotoboken online eller ladda ner ett program. Jag har laddat ner, finns fler alternativ då, och är mycket nöjd. Jag tycker det blir bra kvalitet och tycker de ligger ok i pris.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt tips! Jag ska kika in där! :-)

   Radera
  2. Det jag dock tycker är lite otydligt när man inte använt programmet förut är att när man valt typ av fotobok så vill programmet att man ska välja vilka foton som ska ingå. Det behöver man inte välja på förhand. Om jag inte minns fel så tar man bara avbryt så kommer man vidare, får upp fotoboken och kan börja plocka in och prova sig fram vilka bilder man vill använda.

   Radera
  3. Tack för tipset Erica! :-)

   Radera
 8. Vi gjorde vår fotobok online och där fanns massa roliga teman, tror den vi tog hette scrapbook :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket bra tips! Det fanns inga teman alls när man valde att ladda ner programmet, men då ska jag kolla in online-versionen istället! :-) Tack!

   Radera