söndag 17 juni 2012

Lilla hjärtats halvårsdag

Min älskade man var ju inte hemma igår när Lilla hjärtat blev ett halvår, men jag tyckte att det var roligt att fira ändå. Vi är kvar hemma hos mina föräldrar, och jag och min syster bestämde oss för att baka cupcakes dagen till ära. Vi for iväg till lanthandeln och gjorde en snabbhandling innan vi satte igång med bakandet. Tanken var att vi skulle baka Chocolate Mango Cupcakes. Receptet var dock lite mer avancerat än vad vi först trodde, och vi bröt ihop av skratt både en och två gånger. När allt äntligen var klart blev krämen (Swiss Meringue Mango Buttercream - ja ni hör ju på namnet att det inte var det enklaste) inte god! Den blev till och med äcklig... Det slutade med att vi gjorde en cupcake med mangokräm till Lilla hjärtat (hon åt den inte!) och fick slänga på lite grädde och bär på våra cupcakes istället och det blev i alla fall gott! Lilla hjärtat firade med att smaka mangopuré för första gången!
6 kommentarer:

 1. Det lät inte jättegott med mango på muffins faktiskt ;-)
  Att hon redan är ett halvår! Herregud! Min lilla är en månad, var tar tiden vägen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men grattis Elin! Vad roligt att du har fått barn! Hoppas allt gick bra under förlossningen och att din bebis mår bra! Får du sova något?

   Kram

   Radera
 2. Ja, allt gick bra. Lilla Hedvig kom i vecka 37+3 (18/5) och vägde 2694. Nu är hon stora damen och väger 3550. :-) Vi får sova mellan matningarna, hon äter var 3-4:e timme.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att du i alla fall gick över 37 veckor! Och vad härligt att hon ökar i vikt! :-) Låter riktigt bra, jag sov ju som du kanske vet inte alls de första veckorna ( i snitt 2-3 timmar per natt) och Lilla hjärtat vaknar fortf 5-10 gånger per natt... :-P

   Radera
 3. Dem såg väldigt fina ut iaf!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De blev supergoa till slut! :-)

   Radera