måndag 9 maj 2011

Dagens fråga

Varje vår och varje höst är det samma visa. När det är dags för fönstertvätt står vi och sliter och jobbar i timme efter timme. Många gånger har vi lyckats pricka in en riktigt kall dag med blåsväder och kyla. Fingrarna blir genomfrusna och smutsvattnet rinner innan för jackärmen. När man äntligen är färdig, har ställt in stegen och alla grejer, och beskådar sitt verk, vad får man se? Jo, smutsfläckar och framför allt RÄNDER på vartenda fönster... Det är hopplöst att få det bra. Tycker i alla fall vi.

Så i år satte vi stopp för det här slitet som ändå inte ger något resultat. För första gången någonsin tog vi hjälp med fönsterputs. Nu är våra fönster totalt fläck-fria och inte en enda rand har vi lyckats hitta än så länge! Nu undrar jag förstås hur ni brukar göra med fönsterputs och annat jobb i hemmet:

Tar ni hjälp med något i hemmet?

6 kommentarer:

  1. Tack så mycket. Älskar klänningen :) Och jag förstår att det blev varmt för dig. Du får satsa på något annat imorgon ;)

    Vi har ingen hjälp här hemma även om jag ibland skulle önska det!

    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Jag har också provat fönsterputs ett par gånger. Det är riktigt skönt att slippa allt det arbetet. Och som du säger, det blir ju aldrig bra när man gär det själv!

    SvaraRadera
  3. Hade jag haft råd hade jag utan att tveka anställt en städerska åtminstone som kommer en gång varannan vecka och städar inför helgen. Det vore fantastisk vardagslyx! :)

    SvaraRadera
  4. När vi lämnade lägenheten för att flytta hem till huset igen tog vi städhjälp och för fönstrena. Det var riktigt skönt!!

    Nu har vi pratat om att anlita tjejen i byn som har eget städföretag, för att städa någon gång var 14:e dag. Även fönsterputs en till två gånger per år.

    Det är ju så skönt att komma hem till nystädat!! :)

    SvaraRadera
  5. Vi bor i hyres, så vi putsar själva. Men nåt som är hopplöst är ju att få vår inglasade balkong ren och fin =)

    SvaraRadera
  6. Fönsterputsaren var här igår. Så skönt när man ser ut.

    SvaraRadera