måndag 20 september 2010

Dagen efter

I vanliga fall är jag extremt kvällstrött. Men inte igår.
I vanliga fall går jag och lägger mig senast 22.30. Men inte igår.
I vanliga fall är jag ganska ointresserad av politik. Men inte igår.

Jag och D satt uppe till halv tolv igår, innan jag lyckades slita mig från valvakan och gå och lägga mig. Det var otroligt spännande och när resultatet började kännas säkerställt var det mycket blandade känslor. Tänk att vi står inför ett så osäkert politiskt läge. Det är helt otroligt att Sverige har röstat in Sverigedemokraterna i riksdagen!

aftonbladet.se kan man läsa:

Sverigedemokraten Kent Ekeroth, 29, är snart en av Sveriges nya riksdagsledamöter. Enligt honom kan en troende muslim inte vara svensk och han vill stoppa 90 procent av all invandring.

– Med morot och piska ska vi få muslimerna att lämna Sverige, säger han.

Jag fylls av fasa när jag läser den här artikeln. Hur kan vi välja in ett parti som inte har demokratiska värderingar? Hur kan så många stå och titta på när SD som har rötter ur naziströrelsen väljs in i vår svenska riksdag?

Jag är stolt över att leva i ett mångkulturellt samhälle. Jag tror att olikheter berikar vårt land. En av mina allra närmaste vänner är muslim och för mig är det självklart att vi ska fortsätta ta emot flyktingar och invandrare.

Under hela min lärarutbildning talade vi om "en skola för alla" där det är skolans ansvar att anpassa sig efter varje individ. Vi talade också mycket om vikten att få alla barn att känna sig lika mycket värda, genom att bl.a. ge alla olika kulturer, språk och ursprung samma värde.
Jag ryser när jag läser att SD tvärtom vill införa assimileringspolitik, där alla som kommer hit till Sverige ska anpassa sig efter oss. SD vill dessutom riva upp skolans värdegrund (!) och ersätta den med en "uttalat svensk värdegrund". De vill också ta bort modersmålsundervisningen.

Sverigedemokraternas politik står så långt ifrån mina värderingar som det bara är möjligt, och så här dagen efter valet kan jag bara beklaga. Det är tragiskt att ett främlingsfientligt parti har valts in i riksdagen och jag hoppas av hela mitt hjärta att de övriga partierna stänger SD ute så att de inte får något inflytande i den svenska politiken. Jag hoppas också att det här blir ett "wake up call" för alla svenska medborgare och för politikerna, och jag hoppas att SD aldrig någonsin igen kommer att ges den här möjligheten att utöva makt.

3 kommentarer:

 1. Din muslimska vän (Marieta)20 september 2010 20:58

  ÅH ditt inlägg för optimistiskt! Jag var också så stolt över Sverige, att jag bor här! Men igår blev jag verkligen besviken,besviken att idealet är förstörd,jag är rädd att det är en början,det här är oerhört sorgligt!! Jag kan inte förstå hur det kunde hända just i SVERIGE, i ett land som aldrgi går i jämförelse med andra..

  Men jag hoppas som du sa att andra partier stänger ut de.

  SvaraRadera
 2. Håller med i vartenda ord du säger!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det är så förskräckligt så det finns inga ord. .....

  SvaraRadera