torsdag 16 september 2010

Röstar ni lika?

Valet närmar sig med stormsteg och här hemma blir det en hel del politik på kvällarna i form av utfrågningar på tv och tidningar. Jag har redan bestämt mig för vad jag ska rösta på för parti på söndag, men min man har inte bestämt sig än.

Jag har insett att jag otroligt gärna vill att han ska rösta på samma parti som jag. Jag har såklart inte sagt någonting till honom, för jag vill att han ska ta det här beslutet helt utan min påverkan. Men jag har funderat på varför det är så viktigt för mig.

Vilket parti du röstar på säger mycket om vilken typ av person du är, enligt min mening. Och det är säkert därför jag så gärna vill att vi ska rösta lika. Jag vill gärna tro att vi tänker lika när det kommer till politik. På något sätt skulle det kännas mycket bättre för mig om jag visste att vi röstade på samma parti.

En annan anledning är att jag har försökt sätta mig in i politiken lite mer den här gången, och känner mig väldigt övertygad om att det parti som jag röstar på är det bästa partiet. Jag har lyssnat på argument för alla olika partier men kommit fram till att argumenten för "mitt" parti är starkast. Jag tror helt enkelt att jag bryr mig lite för mycket, och eftersom jag vill att "mitt" parti ska vinna valet vill jag såklart att partiet får ännu en röst genom D.

Men egentligen spelar det kanske inte så stor roll? Det viktigaste är ju att D och jag har samma grundvärderingar och att vi tänker lika när det gäller alla stora frågor och det vet jag ju att vi gör. Så det kanske inte gör så mycket om vi röstar på olika partier trots allt?

Hur är det hemma hos er, röstar ni lika?


8 kommentarer:

 1. Mohahahahaha! ;) akta så ni inte blir osams bara...

  SvaraRadera
 2. Vi röstar nog åt samma håll men inte säkert på samma parti. Tror vi har röstat ganska lika tidigare också eftersom vi har samma grundvärderingar men vi kan tycka att olika frågor väger tyngst och därför rösta lite olika.

  SvaraRadera
 3. Vi röstar inte lika. Men vi är noga med att respektera varandras åsikter och val.

  SvaraRadera
 4. Nej, jag är rödgrön och min sambo är blå. Men politik är inte något att bli osams över, man måste respektera den andres beslut oavsett vad. I grund och botten har vi ändå samma värderingar men olika typ av vägar att nå dit.

  SvaraRadera
 5. Det var jag som kommenterade nyss, var tydligen inloggad på mitt google-konto.

  SvaraRadera
 6. "Lika barn leka bäst" ;)
  Vi röstar lika för att vi tycker lika :D

  SvaraRadera
 7. Intressant att läsa alla era kommentarer! :-)

  SvaraRadera
 8. Nej, vi röstar inte lika och det är lite svårt det där. Jag skulle väl egentligen vilja att han röstade som jag, men det känns ok att vi röstar olika ändå. Vi tycker ju lika i det mesta viktiga frågor ändå!

  SvaraRadera