lördag 6 augusti 2011

Vecka 23

Idag går jag in i vecka 23 och här kommer ett par kort från idag:



Vecka 23 (22+0)

Barnet: Nu är bebisen omkring 29-31 cm och väger ca 600 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Mamman:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Egna ord:
Den här veckan har jag besvärats lite av illamående igen, men jag hoppas att det bara är tillfälligt. Annars mår jag väldigt bra, och jag har semester och kan bara njuta av graviditeten och av sparkarna i magen!

10 kommentarer:

  1. Hihi, ja det är nästan lite för rosa för mig också :) Hade hellre haft ett helt vitt rum i grunden och satsat mer på detaljer. Men nu var det rosa väggar när vi flyttade in och vi känner inte för att lägga ner så mycket energi på att ordna det då vi förhoppnignsvis bara ska bo här ett par år :)

    Galgarna och krokarna fick vi i doppresent men märket är JaBaDaBaDo, dom har såå mycket fint!

    Hoppas nu du får en bra lördag!
    Kramis

    SvaraRadera
  2. Snygging! Nu får ni spela mycket musik, och sjunga och prata mycket med bebisen då! :)

    SvaraRadera
  3. Lovisa: Ja, det får vi börja med nu, iaf det förstnämnda! :-)

    SvaraRadera
  4. Vilken liten mysmage... Nu saknar man allt sin egen lite... :)

    sv: ja det blev en härlig kväll ändå trots kassa briketter. Det fina med augusti är dom oftast fina ljumma kvällarna, underbart!

    Ha en fin dag

    SvaraRadera
  5. Vilken spännande resa du går igenom nu, önskar dej lycka till med allt!

    SvaraRadera
  6. Oj vad fin!! Och vilken fin klänning, var kommer den ifrån?

    SvaraRadera