lördag 30 oktober 2010

Nya grannar, nya vänner?

Följetongen om våra nya grannar fortsätter. Sedan sist jag skrev har vi hunnit med hela tre fika-tillfällen! Vi har varit hos dem en gång, de har varit hos oss och en gång blev vi bjudna på lite äppelpaj en vanlig måndagkväll. Det känns faktiskt lite som pardejting, lite fånigt men också väldigt roligt! Det är spännande att lära känna nya människor och man får verkligen träna sin sociala förmåga när man umgås med människor man inte känner.

Jag och D försökte ta kontakt med våra förra grannar. De var aldrig oartiga, men de visade inget intresse av att lära känna oss. Vi köpte present när de fick barn, vi köpte choklad när de hade tagit in vår post en vecka, vi bjöd in dem men de hade aldrig tid. Tråkigt. Vi gav upp efter ett tag och insåg att det var den typen av grannar som man hejar på i trappen men inte mer. Typsikt svenska grannar med andra ord.

Våra nya grannar är helt annorlunda. De har nu varit utomlands en vecka och självklart tog vi in deras post under tiden. Igår plingade de på hos oss, tackade så mycket för hjälpen och gav oss en liten present! Jag vet inte ens vad det är, om det är honung eller marmelad, men vad gör väl det? Det känns så roligt att våra nya grannar är lite mer som oss!

Tummen upp för våra nya grannar!

2 kommentarer:

  1. Vi hade underbara grannar på förra stället vi bodde. Ett äldre par i 80 årsåldern. Hur pigga som helst och de älskade att passa Patricia kortare stunder när hon var liten + att de tog in våran post och vattnade blommor när vi var bortresta. Det är mycket värt att ha trevliga grannar.

    Får jag gissa så tror jag på Honung, du får skriva sen vad det är :)

    Kram

    SvaraRadera
  2. Madde: Ja, visst är det härligt att ha riktigt bra grannar! :-) Det var honung! :-) Kram

    SvaraRadera