Ingredienser
* 500 g nötfärs* 1 påse fajita- eller tacokrydda (30 g)
* 2 msk vetemjöl
* 1 burk medium hot salsasås (230 g)
* 1 paket passerade tomater med vitlök och chili (500 g)
* 1 burk kidneybönor (400 g)
* 4 tortillabröd
Gör så här
1. Fräs köttfärsen i en het gryta med 2 msk olja. Finfördela med gaffel. Tillsätt fajitakrydda och mjöl och fräs ihop. Tillsätt salsasås, passerade tomater och bönorna. Låt koka ihop ca 10 minuter på medelvärme. Smaka av med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
2. Skär tortillabröden i tunna strimlor. Fräs dem i en stor, het panna med 2 msk olja under omrörning tills de blivit frasiga. Salta lätt.
3. Servera chilin i djupa tallrikar. Strö tortillatrassel över. Servera gärna med gräddfil, fefferoni och frasiga vitlöksbaguetter. En sallad på tärnad gurka, majs och avokado passar till.
Vi brukar också strö lite rucculasallad över skålen med chili.
mums vad gott det ser ut! Hoppas du mår lite bättre snart, jag håller nog med på att bli sjuk är hänging och har ont i halsen. kram
SvaraRaderaOj, det låter jätte gott! Alltid roligt med nya recept! :-)
SvaraRaderaHa en bra kvälll!
Detta måste vi bara prova vi som gillar all Mexicoinspererad mat. Hoppas du får en trevlig helg!
SvaraRaderaKram
Nästa fredags mys är räddat - tack!
SvaraRadera